romania  anglia  ger  spania  italia

gamepz

Vanat

Cerbul Lopatar

Cerbul Lopatar (Dama dama) este un mamifer rumegator apartinand familii Cervidae. Aceasta specie comuna este nativa pentru Eurasia de Vest, dar a fost introdusa pe scara larga in alta parte. Acesta include adeseori cerbul lopatar persan rar ca subspecie (D. d . Mesopotamica) , in timp ce altii o trateaza ca pe o specie cu totul diferita (D. mesopotamica). Cerbul lopatar a fost odata o specie interzisa pentru vanat in tara noastra, dar, ca urmare a masurilor ample de repopulare, in prezent, in zona de vest si de sud, cerbul lopatar poate fi intalnit in numar mare. Vanarea Cerbuluiloatar in Romania se face prin haituire in locurile vizitate si vanare pasnica in locurile zgomotoase.


Mistretul Salbatic

Mistretul Salbatic Mistretul sau porcul salbatic (Sus scrofa) este o specie de porc Sus, parte din familia biologica Suidae. Specia include multe subspecii. Acesta este stramosul salbatic al porcului domestic, un animal cu care hibridizeaza in mod liber Mistertul sunt nativi de-a lungul unei mari parti din Europa Centrala si de Nord, regiunea mediteraneana (inclusiv Muntii Atlas din Africa de Nord) si o mare parte din Asia, inclusiv Japonia si sudul Indoneziei. Populatiile au fost, de asemenea, introduse artificial in unele parti ale lumii, mai ales in America si Australasia, unde acestea sunt considerate ca fiind atat o resursa importanta de alimente, cat si o amenintare pentru mediu.

Mistretul romanesc este adaptabil la conditiile de mediu, acesta poate fi gasit in mod egal in padurile Muntilor Carpati, unde acesta se afla in timpul verii, dar poate fi gasit, de asemenea, pe dealuri, zonele de campie si chiar in Delta Dunarii, unde migreaza toamna, preferand adapostul padurilor, in special cele fructifere. O vanatoare speciala a mistretului romanesc este oferita prin utilizarea cainilor.


Cerbul Carpatin

Cerbul Carpatin traieste in estul si sud-estul Europei. Corpul cerbului masoara 2.1 - 2.5m lungime si poate cantari 160 - 250 kg. Craniul sau are o lungime de 460 - 480mm si o latime de 185 - 195mm. Culoarea trunchiului sau este brun-roscat, avand o culoare gri pe piept, omoplati si coapse. Abdomenul sau este maro- negru. Maculul este mai scund. Uneori, cerbul are pete foarte mici si deschise la culoare in jurul coloanei vertebrale si pe partile laterale ale corpului sau. In prezent, populatia de cerb carpatin s-a refacut ca urmare a impactului negativ pe care progresul uman l-a avut asupra sa. Acestia pot fi vanati pe campii si paduri, dar mai ales in Muntii Carpati. Absolut salbatici si in mediul lor natural, cerbii din Romania au dimensiuni mai mari decat cei din Europa de Vest. Astfel, cerbii carpatini care pot fi vanati in Romania pot cantari peste 250 kg.


Caprioare

Caprioara europeana (Capreolus capreolus), ade asemenea cunoscuta sub numele de caprioara occidentala, chevreuil sau pur si simplu caprioara este o specie de caprioara din Eurasia. Este relativ mica, roscata si gri - maro si se adapteaza bine la medii reci. Caprioarele sunt larg raspandite in Europa, de la Marea Mediterana in Scandinavia si din Insulele Britanice in Caucaz.

Vanatoarea de caprior in Romania poate fi efectuata pe intreg teritoriul tarii, din Muntii Carpati in interiorul tarii si lunca Dunarii. Vanatoarea de caprior pe teritoriul Romaniei poate fi realizata prin diverse metode, cum ar fi vanatoarea pasnica, haituirea capriorului in perioada de imperechere si, de asemenea, prin strigare.


Muflonul

Muflonul are blana de culoare rosu - brun, cu parul scurt, avand dungi intunecate pe spate si coama de culoare deschisa. Masculii poarta coarne; unele femele poarta coarne, in timp ce altele sunt ciute. Coarnele berbecilor maturi sunt curbate aproape intr-o rasucire completa (pana la 85 cm). Muflonul are inaltimea umarului de aproximativ 0,9 metri si greutatea corporala de 50 kg (masculii) si 35 kg (femelele). Muflonul trait in Romania in trecut, dar a disparut in Evul Mediu. Dupa mai multe incercari de aclimatizare, a fost reintrodus prima data in centrul Munteniei, in Dobrogea, precum si in judetele Arges si Alba.

 

 

Welcome 200GBP Bonus at William Hill here.